Pudingos kosárka
Pudingos kosárka
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 35 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • víz - 7 evőkanál
    • ecet - 1 evőkanál

    A krémhez

    • puncs pudingpor - 1 csomag
    • tej - 5 dl
    • cukor - 5 evőkanál

    A díszítéshez

    • szőlő - 1 adag

    Elkészítés:

    1. A Ramát a liszttel és a csipet sóval elmorzsoljuk. Belegyúrjuk a vizet és az ecetet. Fóliába tekerve másnapig hűtőbe tesszük.
    2. Másnap a szokásos módon megfőzzük a pudingot. Kinyújtjuk a tésztát, kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a muffin sütő mélyedéseibe illesztünk 1-1 lapot. A pudingból töltünk mindegyik kosárkába 1-2 kanállal. Idénygyümölcsöt rakosgatunk rá, aztán 180 fokra előmelegített sütőben halvány rózsaszínre sütjük, kb. 30 perc alatt.
    3. Még melegen kiemeljük a kosárkákat, tálcára téve, porcukorral meghintve tálaljuk.