Pudingos kosárkák
Pudingos kosárkák
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • leveles tészta - 1 darab

A töltelékhez

  • vaníliás puding - 1 csomag
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 5 dl
  • tejszín - 2 dl
  • tojássárgája a kenéshez - 1 darab

Elkészítés:

  1. Amikor vajastészta kiolvad, vékonyra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Muffinsütőbe helyezem a kiszaggatott korongokat. A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, amikor kihűlt a kosarakat telerakom a pudinggal. A puding tetejére egy vékony tésztacsíkot teszek, mintha fülecske lenne. A füleket tojással lekentem, és 180 fokokos sütőben szép pirosra megsütöttem. A tejszínt habbá vertem, és a kisült, kihűlt kosárkákra habrózsákat tettem.