Pudingos-meggyes sütemény
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor (ízlés szerint) | 1 kevés | |
liszt | 1 kilogramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
tojás | 2 darab | |
élesztő | 5 dekagramm | |
pudingpor ízlés szerinti | 1 csomag | |
magozott meggy | 30 dekagramm |
Desszertek: Pudingos-meggyes sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejjel és egy pici cukorral. Egy tálba rakjuk a lisztet, Ramát, tojást és a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk. Annyi tejet teszünk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, amíg megkel.
Közben elkészítjük a pudingot 4 dl tejjel és 3 kanál cukorral. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb.1,5 cm-re, felvágjuk nagyobb téglalapokra és az egyik felére halmozunk két kanák pudingot, majd ráteszünk 3 szem meggyet.
Az üres oldalát derelyevágóval 3 helyen bevágjuk és ráhajtjuk a pudingos felére. A széleit derelyevágóval egy picit vágjuk le, így nem nyílnak szét sütés közben.
180 fokon addig sütjük, amíg szép barna nem lesz.