Pudingos mesealmás
Pudingos mesealmás
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 20 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tej - 0.5 dl
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 1 csomag

Töltelék

  • alma - 1 kilogramm
  • vaníliás pudingpor - 3 púpos kávéskanál
  • cukor - 30 dekagramm
  • víz - 7.5 dl

Elkészítés:

  1. A tésztához jól összedolgozzuk a Ramát, a cukrot, a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet. Hozzáöntünk annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. A töltelékhez meghámozzuk az almát, vékony szeletekre vágjuk, majd megpároljuk a vízben. Közben elkeverjük a pudingot 2,5 deci vízzel, hozzáöntjük a forró almapéphez és összeforraljuk az egészet. Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét kinyújtjuk és egy Ramával kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk és rákanalazzuk a még forró almás tölteléket. Betakarjuk a tészta másik felével, megszurkáljuk ezt is, megkenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.