Pudingos piskóta
Desszertek: Pudingos piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A pudingot a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük és lehűtjük.
A lisztet, sütőpot és pici sót összekeverjük. A 3 tojásfehérjét a vanilin cukorral kemény habbá verjük, a sárgájákat 6 dkg cukorral simára keverjük.
A kemény habba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját majd a lisztet.
Ízlés szerint a tésztát megfelezhetjük, és az egyik felébe 1 evőkanál kakaóport szórunk.
A tepsit vagy a formát kikenjük, lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük és belesimítjuk a tésztát. Ha az egyik kakaós, a másik sima, akkor 1-1 kanállal felváltva adagoljuk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük - tűpróbával ellenőrizendő!
A sütőből kivéve a tésztát kihűtjük. A lehűlt pudinggal megkenjük, olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.