Pudingos piskóta
Pudingos piskóta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 3 darab
    • liszt - 6 dekagramm
    • cukor - 6 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • vanilincukor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    A puginghoz

    • ízlés szerinti puding - 1 csomag
    • tej - 0.5 liter
    • cukor - 1 kis
    • olvasztott csokoládé - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. A pudingot a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük és lehűtjük. A lisztet, sütőpot és pici sót összekeverjük. A 3 tojásfehérjét a vanilin cukorral kemény habbá verjük, a sárgájákat 6 dkg cukorral simára keverjük.
    2. A kemény habba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját majd a lisztet. Ízlés szerint a tésztát megfelezhetjük, és az egyik felébe 1 evőkanál kakaóport szórunk. A tepsit vagy a formát kikenjük, lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük és belesimítjuk a tésztát. Ha az egyik kakaós, a másik sima, akkor 1-1 kanállal felváltva adagoljuk. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük - tűpróbával ellenőrizendő! A sütőből kivéve a tésztát kihűtjük. A lehűlt pudinggal megkenjük, olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.