Pudingos sütemény
Hozzávalók
Töltelékhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
puncspudingpor | 2 csomag | |
tejföl (28%-os) | 450 gramm |
Tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
Ráma | 25 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
tejföl | 1 adag |
Cukormázhoz
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
meggyszörp | 1 pár csepp |
Desszertek: Pudingos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk.
2
Egyenként tepsi méretűre kisodorjuk (25x39 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kisodort lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
3
A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, addig keverjük amíg a cukor el nem olvad. A kihűlt tésztára kenjük, simítjuk.