Pudingos tekercs
Hozzávalók
A tekercshez
tojás | 5 darab |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
citromízű pudingpor | 2 csomag |
sütőpor | 0.5 csomag |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
A töltelékhez
üveg ribizlilekvár | 1 kis |
---|---|
citromízű pudingpor | 1 csomag |
tej | 4 dl |
kristálycukor | 3 evőkanál |
Ráma | 15 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
A tetejére
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
citromlé | 1 evőkanál |
Desszertek: Pudingos tekercs a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A szétválasztott tojások fehérjéit kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a tojássárgát, a pudingport, a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport csomómentesre kikeverjük a kristálycukorral, a tejjel, majd sűrűre főzzük és állandóan kevergetve kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük.
Kitekerjük a piskótát, megkenjük a ribizlilekvárral, azután a krémmel. A porcukrot simára keverjük a citromlével és a tekercs tetejére kenjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Kissé ferdén szeletelve kínáljuk.