Feltöltve:

Pudingos tekercs

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tekercshez

tojás5 darab
porcukor10 dekagramm
citromízű pudingpor2 csomag
sütőpor0.5 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab

A töltelékhez

üveg ribizlilekvár1 kis
citromízű pudingpor1 csomag
tej4 dl
kristálycukor3 evőkanál
Ráma15 dekagramm
porcukor10 dekagramm

A tetejére

porcukor10 dekagramm
citromlé1 evőkanál

Desszertek: Pudingos tekercs a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A szétválasztott tojások fehérjéit kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a tojássárgát, a pudingport, a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.

2

A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

3

Közben a pudingport csomómentesre kikeverjük a kristálycukorral, a tejjel, majd sűrűre főzzük és állandóan kevergetve kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük.

4

Kitekerjük a piskótát, megkenjük a ribizlilekvárral, azután a krémmel. A porcukrot simára keverjük a citromlével és a tekercs tetejére kenjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Kissé ferdén szeletelve kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem