Pudingos tekercs
Pudingos tekercs
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tekercshez

    • tojás - 5 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • citromízű pudingpor - 2 csomag
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab

    A töltelékhez

    • üveg ribizlilekvár - 1 kis
    • citromízű pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • kristálycukor - 3 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm

    A tetejére

    • porcukor - 10 dekagramm
    • citromlé - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A szétválasztott tojások fehérjéit kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a tojássárgát, a pudingport, a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.
    2. A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
    3. Közben a pudingport csomómentesre kikeverjük a kristálycukorral, a tejjel, majd sűrűre főzzük és állandóan kevergetve kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük.
    4. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a ribizlilekvárral, azután a krémmel. A porcukrot simára keverjük a citromlével és a tekercs tetejére kenjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Kissé ferdén szeletelve kínáljuk.