Feltöltve:

Puha mézeskalács

0
Könnyű
8 fő
favorite_border 3

Hozzávalók

A tésztához

kristálycukor9 evőkanál
tojás2 darab
tojássárgája2 darab
fahéj1 kiskanál
Rama Vajas Íz140 gramm
tejföl2 evőkanál
méz9 evőkanál
szódabikarbóna0.5 evőkanál
liszt600 gramm

Sütéshez

Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt lemez

Desszertek: Puha mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A cukrot, a tojásokat, a fahéjat (mehet bele mézeskalács fűszerkeverék is, ha van), a Rama Vajas ízt és a tejfölt egy tálban keverjük össze.

2

A szódabikarbónát a mézzel forraljuk fel, majd öntsük a masszához, és rakjuk bele a lisztet, dolgozzuk össze. Pár órára tegyük hűtőbe, így könnyebb vele dolgozni. (Idő hiányában azonban akár azonnal nyújthatjuk és süthetjük is.)

3

Nagyon pici lisztet szórjunk a nyújtódeszkára. Félujjnyira nyújtsuk, szaggassuk ki.

4

Előmelegített sütőben, kb. 160-180 °C-on pár perc alatt süssük világosra, vigyázva, hogy ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

28"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

28"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem