Puha, rozsos mézeskalács
Puha, rozsos mézeskalács
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • teljes kiőrlésű rozsliszt - 25 dekagramm
    • finomliszt - 25 dekagramm
    • szódabikarbóna - 4 teáskanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • méz - 8 evőkanál
    • tojás - 2 egész
    • mézes fűszerkeverék - 0.5 csomag

    Díszítéshez

    • dió, mazsola, szórócukor, mogyoró stb. - 1 adag

    Elkészítés:

    1. Egy keverőtálban a kétféle lisztet és a szódabikarbónát jól összekeverem.
    2. Gőz felett összemelegítem a Ramát, a mézet, a porcukrot és a fűszerkeveréket, majd kicsit lehűtöm a masszát és hozzákeverem a két tojást.
    3. A lisztes keverékbe géppel, vagy kézzel jól beledolgozom a mézes masszát és a kész, puha tésztát hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnapra tökéletesen formázható tésztává válik.
    4. Fél centisre kinyújtom, kiszaggatom, díszítem és előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütöm.