Feltöltve:

Pulykaragu rétesbatyuban

30
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fokhagymagerezd2 darab
tejszín1 dl
paprika1 darab
feta sajt15 dekagramm
bacon szelet
újhagyma1 csomag
pulykamell40 dekagramm
réteslap1 csomag

Desszertek: Pulykaragu rétesbatyuban a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A húst és a zöldségeket megmossuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a húst apró kockára vágjuk, majd kevés olajon együtt megpirítjuk. Közben apróra vágjuk a pritaminpaprikát és a feta sajtot, majd a hagymás húshoz keverjük és 3-4 perc alatt összefőzzük őket.

2

Közben a tejszínbe reszeljünk friss szerecsendiót, szórjuk meg egy kevés fehér borssal és nyomjunk bele két gerezd fokhagymát is. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sóval, mert a feta is elég sós. Kicsit keverjük össze, öntsük a serpenyőbe, hogy még egyet rottyanjanak együtt, majd vegyük le a tűzről.

3

A réteslapot terítsük egy nedves konyharuhára és enyhén kenjünk meg olajjal. Egy batyura, egy réteslapot számolhatunk. Ahhoz, hogy ne szakadjon ki a batyu alja, az egyik réteslapból vágjunk ki középre, egy kisebb darabot, ez adja a batyu aljának a tartását. Halmozzuk középre a a ragu egy részét és a réteslap négy sarkát összefogva, formázzuk meg a batyunkat, majd egy baconszalonnával kössünk neki szalagot a nyakába. Kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és az előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt halványpirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem