Feltöltve:

Puncs szelet

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelékhez

kakaó2 evőkanál
Ráma5 dekagramm
porcukor3 evőkanál
rum vagy rumaroma0.5 dl
erős fekete kávé2 evőkanál
baracklekvár3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl

Mázhoz

kisebb citrom leve1 darab
meggylé0.5 dl
rum, vagy rumaroma1 evőkanál
porcukor20 dekagramm

Tésztához

liszt50 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tejföl3 evőkanál
porcukor15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojás2 darab
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Puncs szelet a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kb. 25×35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk. Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd ízlés szerinti porcukrot, végül a puha Ramát is. Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük.

2

A máz készítése: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggy levét és ha szükséges, még annyi vizet, hogy kenhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén bevagdossuk és ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem