Puncs szelet
Puncs szelet
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelékhez

    • kakaó - 2 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • porcukor - 3 evőkanál
    • rum vagy rumaroma - 0.5 dl
    • erős fekete kávé - 2 evőkanál
    • baracklekvár - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 2 dl

    Mázhoz

    • kisebb citrom leve - 1 darab
    • meggylé - 0.5 dl
    • rum, vagy rumaroma - 1 evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm

    Tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tejföl - 3 evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojás - 2 darab
    • Ráma - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kb. 25×35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk. Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd ízlés szerinti porcukrot, végül a puha Ramát is. Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük.
    2. A máz készítése: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggy levét és ha szükséges, még annyi vizet, hogy kenhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén bevagdossuk és ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.