A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből. A masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük és előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk. A sárga piskótatészta széleit körbe vágjuk, azt is kockákra vágjuk és a kakaós piskótával összekevertjük. A kakaós piskótadarabokat azután leöntjük a következő sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom reszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk a két lap közé tölteni. A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel. Belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott Ramát, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjéjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben piskótaként megsütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét. A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, amíg besűrűsödik.