Puncsos, babapiskótás szelet
Hozzávalók
krem
puncsízű pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
babapiskóta | 1 csomag | |
rumaroma | 1 kevés |
Tészta
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
cukor | 8 dekagramm | |
méz | 2 evőkanál | |
tejföl | 2 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
szalalkáli | 1 kávéskanál |
Máz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
citromlé | 3 evőkanál | |
málnaszörp | 1 teáskanál | |
Rama (olvasztva és kihűtve) | 2 evőkanál |
Desszertek: Puncsos, babapiskótás szelet a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk.
2
Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot.
3
A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a Ramát.
4
Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.