Puncsos piskótatekercs
Hozzávalók
cukor | 1.5 dl |
---|---|
finomliszt | 2 dl |
sütőpor | 2 teáskanál |
tej | 1.5 evőkanál |
puncs - vagy ánizslikőr | 2 evőkanál |
tojás | 3 darab |
A töltelékhez
vaj vagy margarin vagy sütőmargarin | 100 gramm |
---|---|
porcukor | 1.5 dl |
tojássárgája | 1 darab |
kakaópor | 1.5 evőkanál |
vanília | 0.5 teáskanál |
puncs vagy ánizslikőr | 0.5 dl |
Desszertek: Puncsos piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára, és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet, és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat vagy sütőmargarint a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk. A sütő hőmérséklete: 250 C, légkeveréses sütő: 200 C.