Feltöltve:

Puncsos piskótatekercs

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor1.5 dl
finomliszt2 dl
sütőpor2 teáskanál
tej1.5 evőkanál
puncs - vagy ánizslikőr2 evőkanál
tojás3 darab

A töltelékhez

vaj vagy margarin vagy sütőmargarin100 gramm
porcukor1.5 dl
tojássárgája1 darab
kakaópor1.5 evőkanál
vanília0.5 teáskanál
puncs vagy ánizslikőr0.5 dl

Desszertek: Puncsos piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára, és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet, és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat vagy sütőmargarint a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk. A sütő hőmérséklete: 250 C, légkeveréses sütő: 200 C.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem