Puncsos sütemény
Puncsos sütemény
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • rum piskótalaponként - 3 evőkanál
    • baracklekvár - 1 darab
    • kakaópor - 1 darab

    Tészta

    • liszt - 50 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tej - 4.5 dl

    Tetejére

    • tojásfehérje - 4 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • étcsokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet és a sütőport a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és a 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab lappá nyújtjuk, kb 30x30 cm-esre. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
    2. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, valamint a leforrázott tésztalapot. Ha jól összedolgoztuk, akkor a két tésztalap közé kenjük.
    3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd vízgőz felett a cukorral 4-5 percig verjük. Rákenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokit rácsurgatjuk. Villával megcifrázzuk és hűtőben dermedni hagyjuk.