Feltöltve:

Puncsos szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás4 darab
cukor16 dekagramm
liszt18 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej7 evőkanál

krem

puncs ízű pudingpor2 csomag
cukor5 evőkanál
tej6 dl
tejszín5 dl

Tetejére

piskótamorzsa1 adag

Ezenkívül

babapiskóta, kb. 30 dkg1.5 csomag
tej (kb)1 dl
rum1 kevés
baracklekvár1 pohár

Desszertek: Puncsos szelet a sok

Elkészítés

1

A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű masszává keverjük kb. 8-10 perc alatt, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 190 fokon 20 percig sütjük.

2

A pudingból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

3

A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével, erre simítjuk a krém egy harmadát. Ezt kirakjuk a rummal ízesített és a tejben megforgatott babapiskótával, majd megkenjük a lekvár másik felével, végül a krém második harmadával.

4

Befedjük a másik lappal és erre kenjük a maradék krémet. A megmaradt babapiskótát ledaráljuk és a sütemény tetejére szórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem