Puncsos szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 16 dekagramm | |
liszt | 18 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tej | 7 evőkanál |
krem
puncs ízű pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
tej | 6 dl | |
tejszín | 5 dl |
Tetejére
piskótamorzsa | 1 adag |
---|
Ezenkívül
babapiskóta, kb. 30 dkg | 1.5 csomag | |
---|---|---|
tej (kb) | 1 dl | |
rum | 1 kevés | |
baracklekvár | 1 pohár |
Desszertek: Puncsos szelet a sok
Elkészítés
A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű masszává keverjük kb. 8-10 perc alatt, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 190 fokon 20 percig sütjük.
A pudingból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével, erre simítjuk a krém egy harmadát. Ezt kirakjuk a rummal ízesített és a tejben megforgatott babapiskótával, majd megkenjük a lekvár másik felével, végül a krém második harmadával.
Befedjük a másik lappal és erre kenjük a maradék krémet. A megmaradt babapiskótát ledaráljuk és a sütemény tetejére szórjuk.