Puncsos szelet
Puncsos szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 16 dekagramm
    • liszt - 18 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tej - 7 evőkanál

    krem

    • puncs ízű pudingpor - 2 csomag
    • cukor - 5 evőkanál
    • tej - 6 dl
    • tejszín - 5 dl

    Tetejére

    • piskótamorzsa - 1 adag

    Ezenkívül

    • babapiskóta, kb. 30 dkg - 1.5 csomag
    • tej (kb) - 1 dl
    • rum - 1 kevés
    • baracklekvár - 1 pohár

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű masszává keverjük kb. 8-10 perc alatt, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 190 fokon 20 percig sütjük.
    2. A pudingból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
    3. A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével, erre simítjuk a krém egy harmadát. Ezt kirakjuk a rummal ízesített és a tejben megforgatott babapiskótával, majd megkenjük a lekvár másik felével, végül a krém második harmadával.
    4. Befedjük a másik lappal és erre kenjük a maradék krémet. A megmaradt babapiskótát ledaráljuk és a sütemény tetejére szórjuk.