Puncsos torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
vörösbor | 1 dl | |
finomliszt | 35 dekagramm | |
narancs | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojásfehérje | 1 darab | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
világos répaszirup | 2 teáskanál | |
forralt bor fűszerkeverék | 1 csomag |
Desszertek: Puncsos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojást, majd habosra keverjük. Egy teáskanálnyi reszelt narancshéjat félre teszünk, a többit meghámozzuk és a díszítéshez vékony szeletekre vágjuk. A narancsot kicsavarjuk. 1,25 dl narancslevet és a teáskanálnyi lereszelt narancshéjat összekeverjük és a Ramás keverékhez adjuk.
A lisztet és a sütőport összekeverjük és evőkanalanként adagoljuk a tésztához. A formát Ramával kikenjük, a tésztát beletöltjük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.
Kivesszük a formából és 10 percig hűlni hagyjuk. Közben a bort és a fűszert felforraljuk, lehűtjük, végül rumot és porcukrot keverünk hozzá. A süteményt ismét belehelyezzük a formába. Hurkapálcikával több helyen megszurkáljuk és az elkészített puncsot rácsöpögtetjük a süteményre, majd hűlni hagyjuk.
A narancshéjat a cukorral és a vörösborral 5 percig fedő nélkül főzzük, majd lecsöpögtetjük. A tojásfehérjét felverjük. A porcukrot és a szirupot belekeverjük, ételfestékkel színezzük és bevonjuk vele a süteményt. A legvégén narancshéjjal díszítjük.