Feltöltve:

Puncstorta

320
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortaforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz 

A tésztához

Tojás8 darab
kristálycukor160 gramm
Liszt160 gramm

A cukorsziruphoz

kristálycukor150 gramm
víz150 milliliter
Dr. Oetker Aroma Rum1.5 kávéskanál
sárga és piros ételszínezék 

A díszítéshez

sárgabaracklekvár100 gramm
Dr. Oetker Cukormáz Puncs2 csomag
darált keksz vagy piskótamorzsa 

opcionális összetevők

kandírozott narancshéj vagy mazsola1 marék

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 2db 18 cm-es csatos tortaforma

Desszertek: Puncstorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tortaformákat kenjük ki Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Tegyük félre. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra.

2

A piskótatésztához a tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukor harmadával keverjük el. A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk bele a cukros tojássárgát valamint az átszitált lisztet. Osszuk el egyenlően a masszát a két formában, és süssük az előmelegített sütőben kb 25 percig, vagy amíg a késpróbánál a kés tisztán jön ki a tésztából. Hagyjuk kihűlni.

3

Amíg a piskóta sül, készítsünk cukorszirupot. Egy lábasban tegyük fel főni a cukrot és vizet. Miután a cukor elolvadt, forraljuk még 5 percen át. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a rumaromát. A cukorszirup egyik felét színezzük sárga ételszínezékkel, a másikat pirossal.

4

A kihűlt piskóták közül az egyiket vágjuk kb 2-2 centiméteres kockákra. A felkockázott piskótakockák felét a sárgára, másik felét a pirosra színezett cukroszirupba forgassuk bele. Ezt követően a két különböző színű piskótakockákat forgassuk össze. Ha szeretjük a mazsolát és/vagy kandírozott narancshéjat, akkor most keverjük ezt is hozzá.

5

A másik piskótakarikát vízszintes irányban vágjuk ketté. A karika alsó felét helyezzük vissza a tortaformába. Kenjük le forró baracklekvárral. Erre öntsük a cukorszirupos, mazsolás, kandírozott narancshéjas piskótakockakeveréket. Jól nyomkodjuk bele. Helyezzük a tetejére a megmaradt piskótakarikát, amelynek az alsó felét szintén megkentük forró baracklekvárral. Fedjük le egy tányérral, és helyezzünk nehezéket a tányér tetejére. Így, lepréselve tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára bent hagyjuk.

6

A torta befejezéséhez vegyük le a nehezéket a torta tetejéről, és emeljük ki a tortaformából. Kenjük le a tetejét és oldalát forró baracklekvárral.

7

Készítsük el a puncsos cukormázat a csomagoláson látható utasításnak megfelelően, majd vonjuk be vele a tortánkat, vagy csak öntsük a torta tetejére. Az oldalát "panírozzuk" piskótamorzsával, vagy darált keksszel. Hagyjuk a mázat megdermedni, mielőtt tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem