Puncstorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab |
A töltelékhez
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
baracklekvár | 3 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
rumaroma | 1 darab | |
víz | 2 dl |
A mázhoz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
meggylé vagy meggyszörp | 1 kevés |
Desszertek: Puncstorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból kb. 22 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A középső lapot feldaraboljuk.
2
A Ramát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport és a baracklekvárt.
3
Az összevágott tésztát összekeverjük a Ramás keverékkel és a rumaromás vízzel. Jól kikeverjük. Ezzel töltjük meg a tortát.
4
A tetejére mázat készítünk porcukorból és meggyléből/meggyszörpből.