Puncstorta
Hozzávalók
A tortához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm |
A sziruphoz
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
citrom | 1 darab | |
málnaszörp | 1 dl | |
rum | 0.5 dl |
A töltelékhez
sárgabarackíz | 40 dekagramm | |
---|---|---|
mazsola | 5 dekagramm |
A mázhoz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
málnaszörp | 1 kávéskanál | |
citrom leve | 0.5 darab |
Desszertek: Puncstorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A torta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es kapcsos formában, amelyet kibélelünk sütőpapírral. A kihűlt piskótát lapjában 4 részre vágjuk. Az alsó lapot a tortakarikába fektetjük, baracklekvárral megkenjük. A felső lapot félretesszük, a másik 2 lapot kockákra vágjuk. A szirupot a hozzávalókból lassú tűzön elkészítjük, felforraljuk. A tűzről levéve a rumot is belekeverjük. A piskótadarabokat belemártogatjuk és a karikában lévő lekváros lapra rakosgatjuk. Mazsolával megszórjuk. A félretett lapot is bekenjük lekvárral és a ráborítjuk a tortára, majd lenyomkodjuk egy kicsit. A mázhoz a porcukrot a szörppel és a citromlével összekeverjük, majd a tortát bevonjuk.