Feltöltve:

Puncstorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortához

tojás6 darab
cukor10 dekagramm
liszt12 dekagramm

A sziruphoz

cukor20 dekagramm
citrom1 darab
málnaszörp1 dl
rum0.5 dl

A töltelékhez

sárgabarackíz40 dekagramm
mazsola5 dekagramm

A mázhoz

porcukor20 dekagramm
málnaszörp1 kávéskanál
citrom leve0.5 darab

Desszertek: Puncstorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A torta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es kapcsos formában, amelyet kibélelünk sütőpapírral. A kihűlt piskótát lapjában 4 részre vágjuk. Az alsó lapot a tortakarikába fektetjük, baracklekvárral megkenjük. A felső lapot félretesszük, a másik 2 lapot kockákra vágjuk. A szirupot a hozzávalókból lassú tűzön elkészítjük, felforraljuk. A tűzről levéve a rumot is belekeverjük. A piskótadarabokat belemártogatjuk és a karikában lévő lekváros lapra rakosgatjuk. Mazsolával megszórjuk. A félretett lapot is bekenjük lekvárral és a ráborítjuk a tortára, majd lenyomkodjuk egy kicsit. A mázhoz a porcukrot a szörppel és a citromlével összekeverjük, majd a tortát bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem