Puncstorta muffin
Puncstorta muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Máz

    • Dr. Oetker puncs ízű cukormáz vagy - 1 csomag
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker rumaroma, vagy rum Pár csepp piros ételfesték tetszés szerint Kevés citromlé - 1 teáskanál

    Szirup

    • porcukor - 1 evőkanál
    • citromlé - 1 kávéskanál
    • baracklekvár - 8 dekagramm
    • rum, vagy 1 evőkanál Dr.Oetker rumaroma - 0.5 dl

    Tészta

    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 15 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kezeletlen citrom reszelt héja, vagy 0,5 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 0.5 dl
    • előzőleg rumba áztatott, lecsepegtetett mazsola - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett tejjel felöntve alakítsuk homogén tésztává. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
    2. Szirup készítése: ha darabos a baracklekvár, egy szűrőn szűrjük át, majd a többi hozzávalóval együtt főzzünk belőle sűrű szirupot. Hűtsük le, és krémkinyomó, vagy nagyobb fecskendő segítségével nyomjuk a muffinok közepébe. A felesleges lekvárt töröljük le, hogy tapadjon majd a cukormáz.
    3. Máz készítése: a porcukrot keverjük el annyi folyadékkal (kb. 1 evőkanálnyi, ha a rum és citromlé nem elegendő vízzel pótolható a hiány), hogy selymesen folyékony legyen, a végén adjuk hozzá az ételfestéket, cseppenként ellenőrizzük a színét, hogy szép pasztell rózsaszín legyen. Csorgassuk a muffinokra, kenjük el. Várjunk, amíg kicsit megköt a máz, majd díszítsük tetszés szerint.