Feltöltve:

Püspökkenyér

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
liszt20 dekagramm
dió5 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi
nyers tojás4 darab
porcukor12 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
aszalt gyümölcs (sárgabarack, alma, körte)20 dekagramm

Desszertek: Püspökkenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a tojások sárgáját pedig egy bögrébe.

2. lépés

A fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot.

3. lépés

A citromot lereszeljük, a lisztet átszitáljuk és a sütőporral, valamint az aszalt gyümölcsökkel összekeverjük.

4. lépés

A díszítésre szánt diót durvára vágjuk.

5. lépés

A puha Ramát kézi mixerrel habosra keverjük és hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a citrom lereszelt héját, valamint a vaníliás cukrot.

6. lépés

Miután kihabosodott, egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

7. lépés

Krémes habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral. A tojásfehérje 1/3-át rászedjük a Ramás alapra, fakanállal finoman összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék fehérjét és 2-3-szor átforgatjuk.

8. lépés

Rákanalazzuk a lisztes keverék felét, 3-4 keverés és a maradék lisztes keverékkel teljesen egyneművé keverjük.

9. lépés

A tésztát egy Ramával kikent és belisztezett szögletes püspökkenyérformába töltjük.

10. lépés

Eligazítjuk és megszórjuk a durvára vágott dióval úgy, hogy az egy sávot alkosson hosszában a kenyerünk tetején.

11. lépés

Előmelegített sütőben 175 °C-on 35-40 percig sütjük.

12. lépés

Miután langyosra hűlt, kiborítjuk a formából és szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek