Püspökkenyér
Püspökkenyér
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rétesliszt - 30 dekagramm
  • cukor - 30 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • alma - 50 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • Ráma - 5 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • dió - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az almát lereszeljük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd minden hozzávalót összekeverünk, végül jó alaposan kikeverjük.
  2. Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk Ramával, lisztezzük és beleöntjük a masszát. Kb 30-40 percig sütjük. Ne felejtsük el, hogy mielőtt betennénk a sütőbe a tetejét fedjük be egy Ramával megkent alufóliával.
  3. Amikor a széle már nagyjából átsült, akkor vegyük le az alufóliát. Végül tűpróbával ellenőrizzük és mielőtt kiborítanánk még 30 percig pihentessük a formában. Zacskóban, vagy jól záródó tárolóedényben tároljuk.