Feltöltve:

Püspökkenyér

70
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz125 gramm
tojás5 darab
cukor140 gramm
liszt180 gramm
vegyes kandírozott vagy aszalt gyümölcs100 gramm
apróra vágott mandula, dió, vagy mogyoró100 gramm

A tetejére

Rama Vajas Íz10 gramm
porcukor a szóráshoz 

Sütéshez

Sütési idő 50 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája 30x11cm-es (vagy 25x12cm-es) kenyérsütőforma

Desszertek: Püspökkenyér a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 170 C°-ra. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral (egyszerűbb a dolgunk, ha kicsit bevizezzük a formát előtte). A 125g Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre.

2

A tojásokat válasszuk szét. A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá 80g cukorral. A tojások sárgáját keverjük habosra 60g cukorral. A tojások sárgájához keverjük az olvasztott margarint, majd forgassuk bele a masszába óvatosan a tojások fehérjét is. Szitáljuk bele a lisztet, a kandírozott gyümölcsöket és az apróra tört magokat is. Még mindig óvatosan keverjük egynemű masszává.

3

Masszánkat öntsük az előkészített formába és süssük az előmelegített sütőben kb. 50 percig (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta).

4

Ha megsült, a sütőpapír segítségével emeljük át rácsra. Amíg még meleg locsoljuk meg a 10g olvasztott margarinnal, hagyjuk, hogy beszívja a tészta, és rögtön szórjuk is meg porcukorral. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

400"
Közepes
favorite_border 2
Megnézem