Püspökkenyeres csokitorta marcipánnal
Hozzávalók
Tészta: 2.
sütőpor | 1 csomag | |
---|---|---|
liszt | 20 dekagramm | |
víz | 2 evőkanál | |
kristálycukor | 28 dekagramm | |
tojásfehérje | 5 darab | |
mazsola | 10 dekagramm | |
dió | 10 dekagramm | |
tejcsokoládé | 1 tábla | |
zselés cukorka | 10 dekagramm |
krem
marcipánmassza | 20 dekagramm | |
---|---|---|
rumaroma | 1 kevés | |
tojássárgája | 2 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
porcukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
étcsokoládés pudingpor | 2 csomag | |
tej | 6 dl |
Tészta: 1.
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
étkezési keményítő | 2 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Püspökkenyeres csokitorta marcipánnal a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
Az 1. tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk és egy 24x24 cm-es tortaformában megsütjük.
A 2. tésztához a zselés cukorkát, a diót és a csokoládét lisztezett deszkán apróra összevágjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük apránként a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet, végül az összevagdalt dolgokat és a mazsolát is. 24x24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük 180 fokon 30-35 perc alatt, tűpróbát végezzünk.
A krémhez a tejben a pudingot felfőzzük a vaníliával és ha már elég sűrű, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a csokoládét, a kakaót, a tojássárgákat, végül hűlni hagyjuk. A Ramát habosra keverjük a cukorral és összedolgozzuk a kihűlt masszával.
A piskótalapot kettévágjuk, megkenjük krémmel, ráhelyezzük a püspökkenyeres lapot, ezt is megkenjük krémmel és ráhelyezzük a másik piskótalapot. Bevonjuk a torta oldalát is krémmel. A tetejére marcipánlapot helyezünk és tetszés szerint díszítjük.