Puszedli
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
csokoládé | ||
---|---|---|
mézessütemény fűszer kb. | ||
porcukor | 25 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
őrült szegfűszeg | 1 púpos evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál | |
langyos méz | 25 dekagramm | |
szalakáli | 2 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 csapott evőkanál | |
Ráma | 1 evőkanál | |
tej | 2.5 dl | |
lekvár | 6 evőkanál | |
liszt | 1 kilogramm |
Desszertek: Puszedli a sok Puszedli recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálba rakjuk a tej, a szódabikarbóna és a szalakáli kivételével a hozzávalókat, valamint a lisztből is csak 8 dkg-ot.
2
A tejet meglangyosítjuk, elfelezzük, felfuttatjuk bennük a szódabikarbónát és a szalakálit, majd összekeverünk minden hozzávalót és egy napig állni hagyjuk.
3
Másnap egy lisztes gyúródeszkára tesszük, hozzágyúrjuk a maradék 2 dkg lisztet.
4
Három egyforma kupacot csinálunk, majd külön-külön is összegyúrjuk. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgával megkenjük és megsütjük.
5
A habhoz 2 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet keményre verünk.