Feltöltve:

Puszedli

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fehér rozsliszt25 dekagramm
búzalisztben elkevert 1 csapott_teáskanál szódabikarbóna25 dekagramm
tojás2 egész
olvasztott méz (mikróban 20 mp alatt átmelegszik)4 evőkanál
tejföl3 evőkanál
őrölt fahéj-szegfűszeg vegyesen1 teáskanál
tojás a lekenéshez1 darab
dióbél (kb)15 dekagramm
cukor15 dekagramm

Desszertek: Puszedli a sok Puszedli recept közül.

Elkészítés

1

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz, a kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga és ha már elválik a kéztől, ekkor lehet nejlon zacskóba tenni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

2

Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik tetejére fél diót nyomunk, megkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

3

Kihűlés után dobozban tároljuk, 1 hét után puhul meg. Sokáig eláll, csak a dió 3-4 hét után megavasodhat rajta. Dió nélkül örök életű.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem