Puszedli
Hozzávalók
fehér rozsliszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
búzalisztben elkevert 1 csapott_teáskanál szódabikarbóna | 25 dekagramm | |
tojás | 2 egész | |
olvasztott méz (mikróban 20 mp alatt átmelegszik) | 4 evőkanál | |
tejföl | 3 evőkanál | |
őrölt fahéj-szegfűszeg vegyesen | 1 teáskanál | |
tojás a lekenéshez | 1 darab | |
dióbél (kb) | 15 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Puszedli a sok Puszedli recept közül.
Elkészítés
1
Összegyúrjuk a hozzávalókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz, a kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga és ha már elválik a kéztől, ekkor lehet nejlon zacskóba tenni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2
Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik tetejére fél diót nyomunk, megkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
3
Kihűlés után dobozban tároljuk, 1 hét után puhul meg. Sokáig eláll, csak a dió 3-4 hét után megavasodhat rajta. Dió nélkül örök életű.