Feltöltve:

Rácsos almás

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

rétesliszt48 dekagramm
Ráma24 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl2 dl
sütőpor2 darab
citrom reszelt héja1 darab
darált dió3 marék
1 csipetnyi

Töltelékhez

szép alma10 darab
cukor10 evőkanál
citrom leve1 darab
őrölt fahéj1 kevés
dió2 marék

Tetejére

tojás1 darab

Desszertek: Rácsos almás a sok

Elkészítés

1

A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a citrom héját, a diót és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.

2

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, majd addig pároljuk a cukorral, fahéjjal és a citrom levével, amíg be nem sűrűsödik.

3

Másfél órát pihentetjük a hűtőben, de még jobb, ha egy éjszakát pihen. A tészta 2/3 részét átgyúrjuk, kinyújtjuk és Ramával kikent, lisztezett tepsibe helyezzük. Kicsit megszurkáljuk villával, megszórjuk dióval, majd a kihűlt almatöltelékkel bevonjuk. A maradék tésztából rácsokat nyújtunk és óvatosan a sütire tesszük.

4

Felvert tojással megkenjük, majd közepesen meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem