Feltöltve:

Rácsos almás pite

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
citromlé1 darab

A töltelékhez

alma1 kilogramm
mazsola5 dekagramm
darált dió8 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
cukor1 kevés
savanykás lekvár10 dekagramm

A tészta kenéséhez

tojás1 darab

Desszertek: Rácsos almás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem