Rácsos almás pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
citromlé | 1 darab |
A töltelékhez
alma | 1 kilogramm | |
---|---|---|
mazsola | 5 dekagramm | |
darált dió | 8 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
cukor | 1 kevés | |
savanykás lekvár | 10 dekagramm |
A tészta kenéséhez
tojás | 1 darab |
---|
Desszertek: Rácsos almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.