Feltöltve:

Rácsos almatorta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt250 gramm
cukor100 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
Rama Vajas Íz175 gramm
alma1.5 kilogramm
cukor (az almától függően)8 evőkanál
őrölt fahéj1 kevés
zsemlemorzsa4 teáskanál

Desszertek: Rácsos almatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a Ramával jól összegyúrjuk, majd legalább fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Ezalatt elkészítjük az almatölteléket.

2

Az almát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük.

3

Lisztezett gyúródeszkán a tészta 2/3-át kinyújtjuk, majd egy tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, hogy az alma levét felszívja. A tésztára kanalazzuk az almareszeléket és egy villával megszurkáljuk a tésztát, mert sütés közben felpúposodhat. A tészta maradék 1/3-ából rácsokat készítünk és ezzel díszítjük a tortát.

4

30-40 percig sütjük 180 fokon. Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Tetszés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem