Rácsos almatorta
Hozzávalók
liszt | 250 gramm |
---|---|
cukor | 100 gramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 1 darab |
Rama Vajas Íz | 175 gramm |
alma | 1.5 kilogramm |
cukor (az almától függően) | 8 evőkanál |
őrölt fahéj | 1 kevés |
zsemlemorzsa | 4 teáskanál |
Desszertek: Rácsos almatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a Ramával jól összegyúrjuk, majd legalább fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Ezalatt elkészítjük az almatölteléket.
Az almát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük.
Lisztezett gyúródeszkán a tészta 2/3-át kinyújtjuk, majd egy tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, hogy az alma levét felszívja. A tésztára kanalazzuk az almareszeléket és egy villával megszurkáljuk a tésztát, mert sütés közben felpúposodhat. A tészta maradék 1/3-ából rácsokat készítünk és ezzel díszítjük a tortát.
30-40 percig sütjük 180 fokon. Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Tetszés szerint porcukorral is megszórhatjuk.