Rácsos cseresznyés-meggyes torta
Hozzávalók
Tészta
tejföl | 1 dl | |
---|---|---|
élesztő | 20 gramm | |
tojás | 1 darab | |
liszt | 400 gramm | |
Ráma | 200 gramm | |
porcukor | 50 gramm | |
só | 1 csipetnyi |
Töltelék
friss cseresznye | 1 kilogramm | |
---|---|---|
meggy, fagyasztott, vagy befőtt is lehet | 0.5 kilogramm | |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
kristálycukor | 200 gramm | |
Ráma | 100 gramm | |
darált dió | 80 gramm | |
fahéj | 1 kis darab |
Desszertek: Rácsos cseresznyés-meggyes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A cseresznyét és a meggyet megmossuk, majd kimagozzuk. A kristálycukrot forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
A karamellre ráöntjük a gyümölcsöt, a Ramát, a fahéjat és 5 percig fedő nélkül forraljuk, majd kivesszük a fahéjat. A pudingokat 1 dl hideg vízben elkeverjük és a cseresznyéhez öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük és hagyjuk hűlni.
A tésztához a tejfölt kicsit meglangyosítjuk, elkeverjük az élesztővel és a tojással. A lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a Ramát, végül összegyúrjuk az élesztős keverékkel. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle és pihentetés nélkül dolgozunk vele tovább.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 30 cm átmérőjű tortaformát kikenünk Ramával, meghintünk liszttel. A nagyobb cipót kinyújtjuk és a formába terítjük úgy, hogy a szélére is kerüljön. Villával megszurkáljuk.
A tésztára rászórjuk a darált diót, belesimítjuk a cseresznyés tölteléket, majd a másik cipót kisodorjuk, derelyevágóval 1-2 cm-es csíkokat vágunk és berácsozzuk vele a tortát.
Kb. 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Meghinthetjük a tetejét porcukorral.