Rádió torta
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 6 darab |
---|---|
szitált porcukor | 18 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
darált dió | 16 dekagramm |
zsemlemorzsa | 2 dekagramm |
krem
tojássárgája | 5 darab |
---|---|
cukor | 25 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tej | 0.5 dl |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
Desszertek: Rádió torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a tojásfehérjét habbá verjük. A felvert tojáshabhoz lazán hozzákeverjük a többi hozzávalót és a masszát Ramával kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, mint a piskótát, megsütjük.
2
A krémhez gőz fölött fél óráig kevergetve sűrűre főzzük a hozzávalókat, majd lehűtjük és a Ramával habosra keverjük. 1-2 kanál rumot, vagy rumaromát adhatunk hozzá.
3
Hűtőbe tesszük, majd ha kihűlt, újra átkeverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat, illetve a külsejét is bekenjük vele.
4
Csokidarabkákkal, vagy francia drazséval díszíthetjük, de tejszínhabot is adhatunk hozzá.