Radír szelet
Hozzávalók
A fehér krémhez
tejföl | 2 pohár | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
lapzselatin | 1 csomag |
a sárga krémhez
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
lapzselatin (én ezzel készítettem, de lehet sima zselatinpor is 1 csomag) | 1 csomag |
A barna krémhez
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
lapzselatin | 1 csomag |
A piros réteghez
piros zselatinpor, vagy gyümölcskocsonya (ez bármilyen színű lehet, én pirosat használtam) | 1 csomag |
---|
Desszertek: Radír szelet a sok
Elkészítés
Az első csomag zselatint elkészítem 1 dl. vízben. A sárga krém hozzávalóit kemény habbá verem és hozzáadom az elkészített zselatint. Tepsibe, vagy egy nagyobb falú edénybe öntöm, lehet tortaformába is, ez esetben tortát készítünk belőle, majd hűtőbe teszem amíg megdermed. Én minden rétegezés után betettem a hűtőbe dermedésig. Ha minden jól sikerül ez kb. 5-10 perc alatt megvan. A második csomag zselatint is elkészítem. A barna krém hozzávalóit szintén habosra keverem, rakok bele kakaóport is, majd beleöntöm a zselatint és a sárga rétegre öntöm. Ismét be a hűtőbe. A harmadik csomag zselatint is elkészítem. A fehér krém hozzávalóit is habosra keverem, beleöntöm a zselatint, majd a barna rétegre öntöm és be a hűtőbe. A piros réteget elkészítem és amikor már nem meleg, a fehér rétegre öntöm. Mikor minden réteg elkészült az egészet betetszem a hűtőbe és kb. 3-4 órát hagyom dermedni.