Radír szelet
Desszertek: Radír szelet a sok
Elkészítés
A zselatint a vízzel felmelegítjük és három részre osztjuk. A kiviszörpöt összekeverjük 2 ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal. Egy jénai tálba öntjük és fagyasztóba tesszük addig, amíg megdermed a teteje. Nekem kb 20-25 perc volt, de figyeljük nehogy megjegesedjen. 2 pohár tejfölt összekeverünk 4 ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal, majd a megdermedt szörpre öntjük. Ez is megy a fagyasztóba, ennek valamivel kevesebb idő kell. A
végén a piros szörpöt is elkeverjük 2 ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal. Ez megy a dermedt tejfölös rétegre, majd ezt is dermesztjük és tálalásig hűtőben tartjuk. A jénaiból szeleteket vághatunk, vagy akár ki is boríthatjuk és úgy szeletelhetjük mint egy tortát.