Raffaello süti
Raffaello süti
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A diós tésztához

    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • tojásfehérje - 5 darab

    A tetejére

    • csokoládéforgács - 1 kevés

    A krémhez

    • porcukor - 20 dekagramm
    • Rama margarin - 25 dekagramm
    • kókuszreszelék - 10 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • tej - 1 liter

    A kókuszos tésztához

    • tojásfehérje - 5 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • cukor - 15 dekagramm
    • kókuszreszelék - 15 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A kókuszos tésztához a cukor kivételével a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A felvert habba belekeverjük a többi alapanyagot. Sütőpapírral kibélelt tepsiben,175 fokon kb.15 perc alatt megsütjük.
    2. A diós tésztát a kókuszoshoz hasonló módon elkészítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
    3. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
    4. Összeállítjuk a sütit. Alulra kerül a kókuszos tészta, erre a krém fele. A krémre a diós-kakaós tésztát helyezzük, és megkenjük a maradék krémmel. Tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük.