Rákóczi krémes
Hozzávalók
Töltelék
tejföl | 1 doboz |
---|---|
citrom reszelt héja | 1 darab |
túró | 50 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
Tetejére
csoki | 1 darab |
---|---|
tejszín | 2 dl |
porcukor | 5 dekagramm |
krem
porcukor | 20 dekagramm |
---|---|
tojás | 6 darab |
vaníliás cukor | 2 csomag |
vaníliás puding | 3 csomag |
Tészta
liszt | 40 dekagramm |
---|---|
tojássárgája | 4 darab |
sütőpor | 1 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Rákóczi krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tésztát összedolgozzuk, tejfölt adunk hozzá, hogy puha, nyújtható legyen. Kettéosztjuk, egyenként kinyújtjuk gáztepsi méretűre.
Az első tésztára túrókrém megy. Három tojássárgát 15 dkg cukorral habosra verünk, beleteszünk 50 dkg túrót, 1 doboz tejfölt és belereszeljük egy citrom héját. A tojásfehérjét kemény habbá verve beleforgatjuk a túrós krémbe.
Rátesszük a 2. tésztát és 200 C-on megsütjük, majd lehűtjük. Erre házi krémes megy. Egy l vízbe 3 tasak vaníliás pudingot 2 tasak vaníliás cukorral sűrű krémmé főzünk. 6 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral keverve kemény habbá verünk és a pudingos krémbe keverjük. Pár percig főzzük, majd lehűtjük.
Erre rá 5 dkg porcukorral kevert 2 dl felvert tejszínt teszünk, s arra csokit reszelünk. Hűtőben hagyjuk 1 napig, hogy a tészta puhuljon.