Rákóczi túrós
Hozzávalók
porcukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Rákóczi túrós a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Ezt a linzertésztát 1-1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.
Túrós töltelék: 0.5 kg túrót 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék), 1 vaníliás cukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük. A közben kisült tésztát ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral és rákenjük a túrótölteléket is.
Tojáshab: 5 tojásfehérje és 30 dkg cukor. 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni úgy, hogy a cukor gyöngyözzön, közben kevergetni nem szabad. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni. A tojáshabot egyenletesen, kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80- 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell.