Feltöltve:

Rákóczi túrós

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor10 dekagramm
liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojássárgája1 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Rákóczi túrós a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Ezt a linzertésztát 1-1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.

2

Túrós töltelék: 0.5 kg túrót 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék), 1 vaníliás cukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük. A közben kisült tésztát ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral és rákenjük a túrótölteléket is.

3

Tojáshab: 5 tojásfehérje és 30 dkg cukor. 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni úgy, hogy a cukor gyöngyözzön, közben kevergetni nem szabad. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni. A tojáshabot egyenletesen, kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80- 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem