Feltöltve:

Rakoncátlan répatorta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kókuszreszelék5 dekagramm
dió13 dekagramm
őrölt fahéj3 gramm
liszt14 dekagramm
szódabikarbóna3 gramm
3 gramm
sütőpor8 gramm
ananász15 dekagramm
sárgarépa15 dekagramm
tojás2 darab
kristálycukor14 dekagramm
olaj1 dl

A tetejére

Ráma6 dekagramm
krémsajt8 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
porcukor18 dekagramm

Desszertek: Rakoncátlan répatorta a sok répatorta recept közül.

Elkészítés

1

Az olajat összekeverem a cukorral, a tojással és a pürésített répával, illetve ananásszal. Összekeverem a száraz anyagokat is, majd összekeverem a két tál tartalmát. Utoljára a durvára vágott diót és a kókuszreszeléket adom a tésztához. Azoknak mondom, akik nem nagy barátai a kókuszreszeléknek, nyugodtan próbálják ki a répatortát, egyáltalán nem felismerhető a kókusz sem ízében, sem textúrájában. Gondolom, főleg a tészta lazításához fontos, hogy mégis beletegyük. Ramával kikent formába (őzgerinc vagy cake forma) öntjük a tésztát és 180 fokon 45-50 percig sütjük. Közben a puha Ramát a krémsajttal és a kétféle cukorral habosra keverjük. Ha a tészta megsült és kihűlt, kivesszük a formából, az elkészített krémet a tetejére és az oldalára kenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem