Rakott mézes
Rakott mézes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • csokimáz - 1 darab

    Krémhez

    • tej - 3 dl
    • Ráma - 17 dekagramm
    • liszt - 3 evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm

    Tésztához

    • méz - 2 evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojás - 1 egész
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tej - 5 evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • liszt - 45 dekagramm

    Az egyik lapra

    • lekvár - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összeöntjük egy lábosba a liszt kivételével, és megfőzzük, ami pár percet vesz igénybe. Ha meghűlt a massza hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. 4 lapot sütünk belőle. Közben készítjük a krémet is. A tejet és a lisztet jó sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt, főtt krémhez adjuk. Miután a lapok megsültek, az alsóra kenjük a krém felét, rá a következő lap, melyre lekvárt teszünk, (nem baj ha nem túl édes), a következő lapra a maradék krémet kenjük, és végül az utolsó lapot csokimázzal borítjuk be.