A palacsinta hozzávalóit kikeverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tesszük bele. Hagyjuk addig pihenni amíg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.
Készítsük el a tölteléket: a túrót törjük össze és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgákat keverjük ki a porcukorral és a puha Ramával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.
A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét.
Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően. Ha teflonos palacsintasütőnk van, akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.
Egy 20x30 cm-es, ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg Ramával kikenünk. A palacsintákat bőven betöltjük a túrótöltelékkel, félbevágjuk, majd a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tesszük őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.