Rakott, túrós palacsinta
Rakott, túrós palacsinta
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • tehéntúró - 50 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 6 evőkanál
    • tojás - 4 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • mazsola - 5 dekagramm
    • rum - 1 evőkanál

    Az öntethez

    • tojás - 2 darab
    • porcukor - 6 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 2 dl

    A palacsintához

    • tojás - 2 darab
    • liszt - 20 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • víz - 2 dl
    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • olaj - 0.75 dl

    A sütőedény kikenéséhez

    • Ráma - 2 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A palacsinta hozzávalóit kikeverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tesszük bele. Hagyjuk addig pihenni amíg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.
    2. Készítsük el a tölteléket: a túrót törjük össze és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgákat keverjük ki a porcukorral és a puha Ramával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.
    3. A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét.
    4. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
    5. Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően. Ha teflonos palacsintasütőnk van, akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.
    6. Egy 20x30 cm-es, ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg Ramával kikenünk. A palacsintákat bőven betöltjük a túrótöltelékkel, félbevágjuk, majd a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tesszük őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.