Rázós krémes
Rázós krémes
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 kupica
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • habtejszín - 500 milliliter
    • vaníliás főzés nélküli pudingpor - 2 csomag
    • ananász konzerv - 1 darab

    Hab

    • növényi babtejszín - 300 milliliter

    Elkészítés:

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébe teszünk 6 ek kristálycukrot és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a 6 ek. lisztben elkevert sütőport és megsütjük a tésztát.
    2. Amíg sül a tészta, addig előveszünk egy tálat, aminek van teteje. Beletesszük a habtejszínt, a pudingporokat és a leszűrt ananászt, majd lezárjuk a tálat és elkezdjük rázni össze-vissza, amíg nem lesz sűrű az állaga.
    3. A növényi babtejszínt elektromos mixerrel kemény habbá verjük. Amikor a tésztánk kihűlt, rákenjük az ananászos krémet, majd a krémre a habot. Díszíthetjük kakaóval, vagy reszelt csokival.