Rebarbarás, epres pite
Hozzávalók
rebarbara | 70 dekagramm | |
---|---|---|
eper | 10 darab | |
cukor | 1 darab | |
fahéj | 1 darab | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
keményítő | 1 evőkanál | |
mandula | 1 bögre | |
hideg Rama | 30 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tojás | 2 egész | |
liszt | 45 dekagramm | |
só | 0.5 teáskanál |
Desszertek: Rebarbarás, epres pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Töltelék: 6-7 szál (60-70 dkg) rebarbarát meghámozunk, megmossuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Hozzáaprítunk 5-10 szem epret és 1 dl vízzel, 3-4 kanál cukorral, 1 kk fahéjjal, valamint 1 citrom reszelt héjával felforraljuk, végül 1 púpozott ek. keményítővel besűrítjük. A végén 1 dl darált mandulát és egy kis fahéjat keverünk bele. Ezt a masszát kihűtjük.
Tészta: 30 dkg hideg Ramát 10 dkg kristálycukorral, 2 egész tojással, 45 dkg liszttel, 1/2 kk. sóval összemorzsolunk. A Rama maradjon kicsit darabos, borsónyi nagyságú és annyi jéghideg vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. A tésztát is megbolondíthatjuk 1 citrom reszelt héjával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vékonyságúra és a sütőformánkat rátéve 2-3 centivel nagyobbra szabjuk ki. A Ramával kikent sütőformába fordítsuk bele a tésztát, öntsük rá a tölteléket és a tészta széleit szép hullámosan hajtsuk rá. A maradék tésztából hurkákat formázzunk és tetszőlegesen rácsozzuk be a töltelék szabadon maradt felületét. 180 C-os sütőben süssük rózsaszínre, kb. 50 perc alatt.