Feltöltve:

Rebarbarás, epres pite

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

rebarbara70 dekagramm
eper10 darab
cukor1 darab
fahéj1 darab
citrom1 púpos evőkanál
keményítő1 evőkanál
mandula1 bögre
hideg Rama30 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tojás2 egész
liszt45 dekagramm
0.5 teáskanál

Desszertek: Rebarbarás, epres pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

Töltelék: 6-7 szál (60-70 dkg) rebarbarát meghámozunk, megmossuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Hozzáaprítunk 5-10 szem epret és 1 dl vízzel, 3-4 kanál cukorral, 1 kk fahéjjal, valamint 1 citrom reszelt héjával felforraljuk, végül 1 púpozott ek. keményítővel besűrítjük. A végén 1 dl darált mandulát és egy kis fahéjat keverünk bele. Ezt a masszát kihűtjük.

2

Tészta: 30 dkg hideg Ramát 10 dkg kristálycukorral, 2 egész tojással, 45 dkg liszttel, 1/2 kk. sóval összemorzsolunk. A Rama maradjon kicsit darabos, borsónyi nagyságú és annyi jéghideg vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. A tésztát is megbolondíthatjuk 1 citrom reszelt héjával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vékonyságúra és a sütőformánkat rátéve 2-3 centivel nagyobbra szabjuk ki. A Ramával kikent sütőformába fordítsuk bele a tésztát, öntsük rá a tölteléket és a tészta széleit szép hullámosan hajtsuk rá. A maradék tésztából hurkákat formázzunk és tetszőlegesen rácsozzuk be a töltelék szabadon maradt felületét. 180 C-os sütőben süssük rózsaszínre, kb. 50 perc alatt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem