Rebarbarás-narancsos frangepán torta Carte d'Or Vanília jégkrémmel
Hozzávalók
Carte d'Or Vanília jégkrém | 6 gombóc | |
---|---|---|
készen kapható omlós tészta | 375 gramm | |
Rama Vajas Íz | 110 gramm | |
finomra őrölt kristálycukor | 110 gramm | |
közepes tojás | 2 darab | |
mandula | 100 gramm | |
narancshéj | 1 darab | |
átszitált finomliszt | 25 gramm | |
friss rebarbara megtisztítva és meghámozva | 300 gramm |
Desszertek: Rebarbarás-narancsos frangepán torta Carte d'Or Vanília jégkrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
Hajtsuk a készen kapható omlós tésztát egy 23 cm átmérőjű hullámos szélű piteformába, a felesleges részeket vágjuk le egy konyhai ollóval vagy késsel.
Egy közepes méretű tálban robotgéppel habosítsuk fel a margarint és a cukrot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tojásokat.
Keverjük a krémes masszához a mandulákat, a narancshéjat és a lisztet.
Kanalazzuk át a masszát az előkészített formába.
A rebarbara 2/3-át szeleteljük fel 6, a maradék 1/3-ot pedig 4 cm-es darabokra, majd minden darabot hosszában is vágjunk 3 felé. A rebarbaraszeleteket tegyük egymás mellé a massza tetejére, majd hintsük meg a tetejét két teáskanál finomra őrölt kristálycukorral.
Süssük a rebarbarás tortát aranybarnára a sütőben 40- 50 perc alatt.
Vágjuk a kész tortát hat szeletre, helyezzük őket tányérokra, majd közvetlenül a tálalás előtt tegyünk minden szelet tetejére egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégkrémet.