Red Velvet Cupcake
Hozzávalók
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Dr.Oetker Sütőpor | 2 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
holland kakaópor | 2 csapott mokkáskanál | |
tej- vagy étcsokoládé csepp, vagy durvára vágott csokoládé | 10 dekagramm | |
piros ételfesték | 2 evőkanál | |
puha Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
Dr.Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
tej | 1 dl |
Édes sajtkrém
krémsajt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
felolvasztott Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
porcukor | 12 dekagramm | |
vanília kivonat | 2 teáskanál |
Desszertek: Red Velvet Cupcake a sok Cupcake recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Szitáljuk át a lisztet egy tálba, keverjük jól el a sütőporral, csipet sóval, majd tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük el a kakaóport a piros ételfestékkel, szitáljuk át a kakaót is, így nem lesz csomós, tegyük ezt is félre.
Keverőtálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt, a cukorral, és a vanillincukorral, használhatunk akár kézi mixert.
Ezután keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a piros csokoládémasszát.
Felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet, amíg bársonyos tésztát kapunk.
Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffin formába, vagy szilikon muffin sütőformába.
Süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Kb. 12 db muffin lesz belőle.
Egy robotgép segítségével keverjük habosra a krémsajtot a Rama Vajas Ízzel, amíg sima, és fényes lesz, majd alacsony fordulatszámra kapcsolva a mixert, adjuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot. Töltsük nyomózsákba, díszítsük vele a muffinok tetejét.
Díszítsük piros marcipán szívvel.