Red Velvet Cupcake
Red Velvet Cupcake
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 20 dekagramm
  • Dr.Oetker Sütőpor - 2 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • holland kakaópor - 2 csapott mokkáskanál
  • tej- vagy étcsokoládé csepp, vagy durvára vágott csokoládé - 10 dekagramm
  • piros ételfesték - 2 evőkanál
  • puha Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • Dr.Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl

Édes sajtkrém

  • krémsajt - 20 dekagramm
  • felolvasztott Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • porcukor - 12 dekagramm
  • vanília kivonat - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Szitáljuk át a lisztet egy tálba, keverjük jól el a sütőporral, csipet sóval, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük el a kakaóport a piros ételfestékkel, szitáljuk át a kakaót is, így nem lesz csomós, tegyük ezt is félre. Keverőtálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt, a cukorral, és a vanillincukorral, használhatunk akár kézi mixert. Ezután keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a piros csokoládémasszát. Felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet, amíg bársonyos tésztát kapunk. Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffin formába, vagy szilikon muffin sütőformába. Süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük. Kb. 12 db muffin lesz belőle.
  2. Egy robotgép segítségével keverjük habosra a krémsajtot a Rama Vajas Ízzel, amíg sima, és fényes lesz, majd alacsony fordulatszámra kapcsolva a mixert, adjuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot. Töltsük nyomózsákba, díszítsük vele a muffinok tetejét. Díszítsük piros marcipán szívvel.