A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük és csak dagasztás+kelesztés programon elindítjuk a gépet. Kézzel is dagaszthatjuk a tésztát, majd kelesztjük kb 1 órát.
Amikor megkelt, három részre osztjuk a tésztát.
Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra és képzeletben a hosszabb oldalát 3 részre osztjuk.
A két szélső részét ferdén bevágjuk, kb 2cm-es csíkokra, egymásra párhuzamosan.
A töltelékeket elkészítjük. A túrót a xilittel, a tejföllel és zabkorpával kikeverjük, majd beleteszünk néhány szem mazsolát.
A meggyeshez a meggyet kicsit felfőzzük a xilittel kevés vízzel és keményítővel.
Az almáshoz a reszelt almát felmelegítjük xilittel, fahéjjal és teszünk bele annyi zabkorpát, amennyit a leve felvesz.
Beletesszük a tölteléket a tészta középső részébe és a két szélső részből a csíkokat ráhajtogatjuk, egyik oldalról, majd a másik oldalról, amíg el nem fogy a tésztánk.
Lekenjük tojássárga és kevés tej keverékével őket.
Ezután 170-180 C-on kb 25 perc alatt aranyszínűre sütjük a réteseket.
Amikor kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.